Werkbeurten

Alle tuinders moeten drie keer per jaar aan een algemene werkbeurt deelnemen. Naast je eigen tuin, moet ook het algehele aanzien van het complex er goed en verzorgd uitzien. Dit gezamelijk onderhoud is ook gezellig. Je leert andere tuinders kennen en kunt ervaringen uitwisselen.

Op het complex De Gouwen zijn de werkbeurten op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur. Het mooiste is als je je werkbeurt kan doen op de datum van het platform waarop je tuin ligt. Op deze manier leer je je buren kennen. Lukt dit niet, dan kun je altijd een werkbeurt meedraaien op de datum van een ander platform. Iedere tuinder (1 per tuin) moet per jaar 3 werkbeurten meewerken. Lukt dit niet, dan kun je altijd nog gebruikmaken van de inhaalbeurt op 23 november.

Kom ruimschoots op tijd, dan heb je nog tijd voor een kopje koffie voordat er gezamenlijk aan de slag wordt gegaan. De leiding van de werkbeurten heeft van tevoren vastgesteld wat deze ochtend de hoogste prioriteit heeft. Hij/zij verdeelt het werk en gereedschap. Ook na het werk is er ruimschoots gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Hieronder vind je de geplande data van de werkbeurten voor dit tuinseizoen. Dit schema is ook per mail en via ons magazine Gouwd aan de leden kenbaar gemaakt, en er hangt ook een exemplaar in de kantine.

Schema werkbeurten De Gouwen 2024

Datum Platform
10 feb. A
9 mrt. B
23 mrt. C
6 apr. D
20 apr. A
18 mei B
8 juni C
13 juli D
——————-
zomervakantie
7 sept. A
28 sept. B
19 okt. C
9 nov. D
——————
23 nov. Inhaal

Deze werkbeurten zijn verplicht, maar er zijn situaties denkbaar waardoor leden niet aan deze verplichting kunnen voldoen. In overleg met het bestuur kan dan een oplossing worden gezocht. Mocht er geen geldige reden kunnen worden overlegd, dan moet de werkbeurt een volgende keer worden ingehaald. In het uiterste geval kan het bestuur besluiten om de tuinder aan het eind van het tuinseizoen een boete op te leggen.

In 2024 staan de aardappelen op het middelste deel van de tuin.

Copyright © V.T.V. De Gouwen - 2024