Werkbeurten

Alle tuinders moeten drie keer per jaar aan een algemene werkbeurt deelnemen. Naast je eigen tuin, moet ook het algehele aanzien van het complex er goed en verzorgd uitzien. Dit gezamelijk onderhoud is ook gezellig. Je leert andere tuinders kennen en kunt ervaringen uitwisselen.

Op het complex De Gouwen zijn de werkbeurten op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur. Kom ruimschoots op tijd, dan heb je nog tijd voor een kopje koffie voordat er gezamenlijk aan de slag wordt gegaan. De leiding van de werkbeurten heeft van tevoren vastgesteld wat deze ochtend de hoogste prioriteit heeft. Hij/zij verdeelt het werk en gereedschap. Ook na het werk is er ruimschoots gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

In verband met de corona-perikelen zijn de werkbeurten in 2020 nogal verstoord. Op dit moment is het bestuur druk bezig om een realistisch werkbeurtenprogramma voor 2021 uit te werken. We zullen de leden per mail op de hoogte brengen, maar het zal ook zo snel mogelijk hier op de website gepubliceerd worden.

In onderstaand schema kun je zien wanneer jouw platform aan de beurt is.

Schema werkbeurten 2021

Datum Platform

Het werkbeurtenschema hangt ook in de kantine.

Deze werkbeurten zijn verplicht, maar er zijn situaties denkbaar waardoor leden niet aan deze verplichting kunnen voldoen. In overleg met het bestuur kan dan een oplossing worden gezocht. Mocht er geen geldige reden kunnen worden overlegd, dan moet de werkbeurt een volgende keer worden ingehaald. In het uiterste geval kan het bestuur besluiten om de tuinder aan het eind van het tuinseizoen een boete op te leggen.

Copyright © V.T.V. De Gouwen - 2021