Zadengidsen

De nieuwe zadengidsen voor 2024 zijn binnen. Je kunt een exemplaar halen bij ons clubhuis op de Tuingouw 1 in Almere Haven. Wij zijn op zaterdag en woensdag aanwezig tussen 10.00 en 16.00 uur. (Behalve als er geen tuinders zijn, dan gaan ook wij weer naar huis).

Elk jaar in december is er de mogelijkheid om collectief te bestellen, via de bestellijst van Garant of van der Wal, dat heeft voor jou als tuinder voordelen. Bij Van der Wal krijgt je 10 procent korting op de totale bestelling (inclusief aardappelen) en geen verzendkosten.Bij Garant is dat niet het geval, maar het scheelt je de verzendkosten, omdat de zendingen in één keer naar de vereniging worden gestuurd. Via de websites zijn er vaak nog meerdere keuzes mogelijk dan die in de gidsen staan.

Overigens kun je het hele jaar door van diverse zadenmerken de zaden blijven kopen in het winkeltje. We verkopen biologische en gewone zaden voor groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en exotische zaden. Daarnaast zijn er mogelijkheden om bij voorintekening plantjes, boompjes en andere tuinplanten aan te schaffen. Regelmatig worden de leden hierover gemaild met de diverse mogelijkheden.

Biologische, zaadvaste zaden
In het winkeltje verkopen wij zaden van verschillende merken, waaronder Van der Wal, Vitale Rassen, Buzzy en De Zaderij.
De Zaderij streeft ernaar om de biodiversiteit op aarde te verbeteren en tuinders te stimuleren om biologische, zaadvaste zaden te gebruiken. Het bedrijf heeft een mooi assortiment van ruim 70 verschillende, maar vooral ook bijzondere rassen. Elk jaar wordt het aanbod uitgebreid.
Meer informatie? Neem eens een kijkje op hun website: https://www.zaderij.nl/om-te-lezen-kijken/catalogus-2023

Ook het Belgische Vitale Rassen is een van de vele mooie initiatieven die rond diversiteit ontstaan. Op www.vitalerassen.be lees je de hele visie. Klik hieronder voor meer informatie en de zadenlijst van Vitale rassen.

Zadenlijst Vitale rassen (https://degouwen.nl/zadengidsen/2023/zadenlijst_vitale_rassen.pdf)

Copyright © V.T.V. De Gouwen - 2024